A nap alatt

Ma elmentünk epret szedni. Lekvárnak, sütibe, no meg télire lefagyasztani. Már hetek óta terveztük, ‘oszt jól ki is csúsztunk az időből. Legalábbis erre következtetek az egy óra alatt mindösssze 90 dekás teljesítményemből. Sebaj, jövőre gyorsabbak leszünk. Most már a buszokkal is tisztában vagyunk.

Nagyon szép délután volt, és mindennek ellenére az a kis eper is isteni finom volt. Még a munkából is elengedtek egy órával előbb, hogy zárás előtt ideérjünk a solymári szedd-magadba. Még a buszozás is jólesett – igazán frissítő élmény volt. Amikor megérkeztünk, már az útról éreztük az eperföldek hívogató illatát. Simogató naplemente volt.

Két farekesszel is készültem – sosemlehettudni alapon -…persze ez túlbiztosítás volt így utólag, hiszen sem sok időnk, sem sok szedett gyümölcsünk nem maradt. Sebaj, belevetettül magunkat, ki-ki a maga feje (orra/szeme) után. Elkezdtem keresni a piros foltokat a random gyomok és zöld levelek között, és ez nagyon megnyugtatott. Ez a hét tele volt gondolatbeli kalandozásokkal és meglepő revelációkkal, amihez ez a pár csak hozzátett.

Az eper nagyon különleges. Hagyni kell neki időt és sok-sok napot, hogy megérjen a gyümölcs, de még akkor is a levelek között kutatva fedezhető fel a mennyei finomság.

Talán néha az emberek is ilyenek. Szerintem.

Holnap megyek a piacra, és jól bevásárolok eperből lekvárnak. Ez helyreteszi a dolgokat.

Ezt olvastam nemrég: “Minden rendben lesz a végén. Ha még nincs rendben, akkor ez még nem a vég.” Ugye? ”

Mindenkinek szép hétvégét!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: