Hálás gondolatmorzsák

Ezen a héten van az amerikai Hálaadás, és noha itthon ez egyáltalán nem ünnep, mégis elgondolkodtató, hogy mennyi mindenért lehetünk mi is hálásak az életben, és hogy milyen jó lenne erre időről időre emlékeztetni magunkat a rohanó életünkben… A nagy család, a közösen töltött percek, a jól sikerült sütemények vagy a barátokkal töltött beszélgetős pillanatok külön-külön talán mind apróságok, de valójában a legértékesebb kincsek, amiket az élet adhat…

Vagy a hagyományok, amiket itthon néha talán mostohán is kezelünk, pedig milyen jó lenne élővé és maivá tenni őket, amire ez a pulyka vs sas cikk is az amerikai hagyományok kettősségének leírásával keltette fel a vágyamat.

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sok ár nélküli étterem van már, ahol annyit fizetünk, amennyit szeretnénk?

Most már könyvek születnek arról, mennyire elszaladt a ló meg az ördög-tudja-micsoda az élemiszeriparral, és egyre többen térnek vissza az önellátó gazdálkodáshoz és a termelői áruk fogyasztására.

És ha valaki a családi receptekből főzne otthon, most már a saját receptkönyvét is kiadhatja.

Apukám kiscsibéinek már hetek óta gyűjtöm a kalcium miatt a tojáshéjakat. Ha viszont nálatok is “fogyóeszköz”, de nem lenne kinek adnotok, van még pár jópofa ötlet arra, hogyan lehetne okosan vagy éppen ínycsiklandóan felhasználni őket.

És ha ettől azt hittük, hogy hú de okosak lettünk, íme egy újabb remekbe szabott blogból kiadott könyv, ami bebizonyítja, hogy nem is…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: