Gondolatmorzsák novemberben

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Következzenek hát a linkek erre az ígéretes hétre. Bevettek egy nagyon izgalmas projekt szervezésébe, amit nagyon várok. Anyukám szerdán ünnepli a szülinapját, a nagypapám csütörtökön tölti be a 80-at, a nagymamám pedig pénteken lesz 75 (egyikük sem néz ki annyinak, amennyi – Anyu sem!) Ezen felül a november további szüli- és névnapokat tartogat a családban, úgyhogy pénteken nagy családi ramazuri lesz!

Nemrég láttam a YouTube és Ridley Scott koprodukciójában készült filmet egyetlen napról, amihez a jeleneteket teljes egészében a felhasználók által beküldött videokból vágták össze. Egy ilyen film után elgondolkozik az ember, hogy ha ennyire hasonlóak vagyunk, miért vannak még konfliktusok határokon belül, határokon túl és amúgy is? Ti láttátok már? (A feliratok lehet hogy IP címhez kötöttek, de film YouTube csatornáján lehet azt is változtatni.)

Ti kitennétek sütiket háttérképnek? Én még nem döntöttem el.

Idén ősszel megnyitotta kapuit a Basque Culinary Center és igazán nem bánnám, ha egyszer eljuthatnék oda.

Attól, hogy nincs okos telefonom vagy tabletem, még számomra sem egyértelmű a szakácskönyvek vs. főző alkalmazások közötti virtuális harc hisz jómagam is folyton az internethez nyúlok, ha ételről van szó. Az az összegyűjtött tudás, ami egy-egy ilyen applikációban megtalálható egészen elképesztő, nem beszélve arról, hogy a CIA (Culinary Institute of America) diákoktól jövő tanévtől nemcsak az egyenruhát de egy saját tabletet is elvárnak. És aztán jönnek ezek az új alkalmazások telis tele ínycsiklandozó kompozíciókkal és ajánlásokkal. Használja ezt már valaki Budapesten?

Tudom, hogy még csak november van, de bevallva az igazat, én már januárban a következő Karácsonyról gondolkodom, és hogy mit készítek majd a szeretteimnek. Íme egy csokor jópofa ötlet Martha Stewarttól. Ti vesztek vagy készítitek az ajándékokat? Mert például ez a csoki bonbon remek kombinációja a kettőnek.

A John Lewis áruház legújabb karácsonyi videoja engem teljesen hatalmába kerített…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: